Falunap 2012

Zengővárkony község falunapja nem is telhetne anélkül, hogy leányainak pöndői ne libbennének meg a színpadon, vagy fiaink csizmái nem rúgnák fel a port.
Mivel kis falunk életébe szervesen beépültünk, így – mondhatni – oroszlánrészt vállaltunk a szervezésből is: segítünk lebonyolítani a programokat, valamint a felnövekvő nemzedék megmutatja a színpadon, hogy mit tanult szüleitől, nagyszüleitől – egyszóval: mit jelent várkonyi táncosnak lenni.
Némi ízelítő a programból: a főzőverseny és almáspite-készítő verseny mellett megmutathatják ügyességüket azon háziasszonyok, akik otthon is nadrágot hordanak: összemérhetik erejüket a sodrófahajító versenyen. Bár a vadnyugattól távol vagyunk, de mindig is divat volt a férfiak közti erőfitogtatás: most megmutathatják a vállalkozó szellemű fiatalemberek, urak, hogy meg tudnak-e ülni egy rodeóbikát! Mindezek mellett természetesen lesz légvár, trambulin a gyermekek számára és pingpong-bajnokság kicsiknek és nagyoknak.
A nap megkoronázásaként pedig várjuk a táncos kedvűeket, elvégre nincs falunap bál nélkül! Este nyolc órától zenél a Randy Zenekar!